Ψύλλοι σε σκύλο; | Συμβουλές

Ψύλλοι σε σκύλο; | Συμβουλέςψυλλος σε σκυλο

  • Οι ψύλλοι που βρίσκονται σε σκύλο, υπάρχουν στο περιβάλλον και μπορούν εύκολα να ληφθούν σε περιπάτους
  • Η καλύτερη θεραπεία για τους ψύλλους είναι η πρόληψη – όχι η θεραπεία – και υπάρχει μια μεγάλη σειρά προϊόντων
  • Εάν το σκυλί σας πιάσει τους ψύλλους, το σπίτι σας πρέπει να ψεκαστεί με σπρέι για να απαλλαγεί από την προσβολή
  • Τα αυγά ψύλλων μπορούν να βρίσκονται αδρανοποιημένα σε ρωγμές και σχισμές  έως ένα έτος
  • Το σκυλί σας μπορεί να ξύνεται περισσότερο εάν έχει ψύλλους και σκόνη ψύλλων θα μπορούσε να είναι ορατή στη γούνα του

 

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ & ΚΟΥΤΑΒΙΑ

Ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας δεν έχει ψύλλους είναι με τη χρήση τακτικού καλού ελέγχου των ψύλλων που συνιστάται από τον κτηνίατρο σας, καθώς είναι πολύ κοινά στο περιβάλλον και μπορούν εύκολα να ληφθούν σε περιπάτους.

Δεν αρκεί μια ενιαία εφαρμογή οποιουδήποτε προϊόντος.

Όχι μόνο οι ψύλλοι κάνουν το κατοικίδιο σας να αισθάνεται άβολα, του προκαλεί πόνο και φαγούρα – δημιουργούν επίσης σοβαρό κίνδυνο για την υγεία.

Οι μολύνσεις από τα τσιμπήματα των ψύλλων, μπορούν να προκαλέσουν αναιμία λόγω της ποσότητας αίματος που μπορεί να χάσει ένας σκύλος από τα παράσιτα και μπορεί να είναι θανατηφόρος – ειδικά σε κουτάβια ή αδύναμα σκυλιά.

 

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΨΥΛΛΟΥΣ;

Εκτός από την συντομότερη θεραπεία του κατοικίδιου ζώου σας, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα παράσιτα ξοδεύουν μόνο ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα στο ζώο.

Τα αυγά τους τείνουν να δημιουργούνται σε ρωγμές και σχισμές, όπως κάτω από τις πλευρές των πολυθρόνων και μπορούν να επιβιώσουν  μέχρι ένα χρόνο. Έτσι, καθώς και η θεραπεία του κατοικίδιου ζώου σας, τα χαλιά και η επίπλωση στο σπίτι πρέπει επίσης να υποβάλλονται σε επεξεργασία με ένα σπρέι το συντομότερο δυνατό. Άλλα κατοικίδια ζώα στο σπίτι, όπως τα κουνέλια και οι γάτες, θα χρειαστούν θεραπεία – αλλά ζητήστε τη συμβουλή του κτηνιάτρου για διάφορα είδη, καθώς τα προϊόντα που είναι αποτελεσματικά στα σκυλιά μπορεί να είναι τοξικά και επικίνδυνα για τις γάτες και αντίστροφα. Αλλά ορισμένα από τα ίδια προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

ψυλλοι σε τριχωμα σκυλου

 

 

 

ΠΟΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ;

Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία προϊόντων που μπορείτε να προμηθευτείτε στα καταστήματα κατοικίδιων ζώων. Το καλύτερο βέβαια είναι να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας ως σημείο θεραπείας . Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε προϊόν, είναι σημαντικό να ρωτήσετε τον κτηνίατρο σας για συμβουλές.

  • ΑΜΠΟΥΛΕΣ ΣΕ ΣΚΥΛΟΥΣ

Τα προϊόντα με την ονομασία «αντιπαρασιτικές αμπούλες σκύλου» ,  εφαρμόζονται στο δέρμα στο πίσω μέρος του λαιμού ενός κατοικίδιου ζώου. Οι αμπούλες έχουν γίνει μια πολύ δημοφιλής και αποτελεσματική μέθοδος ελέγχου των ψύλλων. Ορισμένα προϊόντα περιέχουν ουσίες που σκοτώνουν ενήλικους ψύλλους, ενώ άλλοι δρουν διακόπτοντας την ανάπτυξη ψύλλων – και μερικοί κάνουν και τα δύο. Αυτές οι θεραπείες εξαλείφουν και αποτρέπουν επίσης ακάρεα αυτιών.


EFFIPRO αμπούλες σκύλου
 Effipro αμπούλα σκύλου 10-20kg

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΜΠΟΥΛΕΣ ΣΚΥΛΟΥ

Τα αντιπαρασιτικά περιλαίμια σκύλου, έχουν ουσίες ανασταλτικές της ανάπτυξης σε αυτά για να σταματήσουν οι ψύλλοι να μεγαλώνουν. Τα περισσότερα όμως δεν είναι αρκετά αξιόπιστα. Ορισμένα μπορεί επίσης να προκαλέσουν ερεθισμό στο κατοικίδιο ζώο σας. Αυτή η μέθοδος πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο εάν είναι ένα υψηλής ποιότητας και ασφαλές προϊόν που συνιστά ο κτηνίατρος σας.

Excalibur Collar M-L 69cm

 

 

  • ΑΝΤΙΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΣΑΜΠΟΥΑΝ

Και πάλι, τα αντιπαρασιτικά σαμπουάν  δεν είναι μια μακροπρόθεσμη αποτελεσματική λύση για την καταπολέμηση των ψύλλων. Τα αντιπαρασιτικά σαμπουάν θα σκοτώσουν μόνο τους ψύλλους στο σκυλί σας κατά το μπάνιο και δεν τους εμποδίζει να αναδιαμορφωθούν.

Antiparasit sec mousse shampoo 150ml Σαμπουάν αντιπαρασιτικό ξηρού αφρού by Tafarm

 

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΧΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΥΛΛΟΥΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ;

Η λεπτομερής και συχνή ηλεκτρική σκούπα που ακολουθείται από τη χρήση ενός ψεκασμού εντομοκτόνου που περιέχει έναν ρυθμιστή ανάπτυξης εντόμων, είναι ένας καλός τρόπος για την εξάλειψη των ψύλλων στο σπίτι και σε άλλες περιοχές. Μια ενιαία αίτηση μπορεί να διαρκέσει έξι μήνες έως ένα έτος. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί ώστε τα προϊόντα που περιέχουν permethrin να μην έρχονται σε επαφή με το σκυλί σας και να μην χρησιμοποιούν ποτέ ψεκασμό κοντά σε μια δεξαμενή ψαριών, επειδή είναι ιδιαίτερα τοξικά για τα ψάρια.

 

ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΨΥΛΛΟΥΣ;

Υπάρχουν περίπου 2.000 διαφορετικοί τύποι ψύλλων και μόνο ένας από αυτούς μπορεί να ζει σε ανθρώπους, γι ‘αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο. Όλοι οι άλλοι ψύλλοι δεν μπορούν να επιβιώσουν με ανθρώπινο αίμα, αλλά μπορούν να μεταφερθούν από το κατοικίδιο στο κατοικίδιο ζώο από τους ανθρώπους, καθώς είναι ικανά να πηδήξουν σε μεγάλες αποστάσεις.

2 thoughts on “Ψύλλοι σε σκύλο; | Συμβουλές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *