Όπως εμείς έτσι και οι αγαπημένοι μας φίλοι λατρεύουν το καλοκαίρι. Για κάποιους είναι η καλύτερη περίοδος όλης της χρονιάς, απολαμβάνουν τις εξόδους και ευχαριστιούνται ότι τους προσφέρει αυτή η περίοδος.

Ενώ δεν υπάρχει κάποιο λάθος στο να βγάζεις τον σκύλο σου έξω σε διάφορες εξορμήσεις, όπως πικ-νικ, κολύμπι, τρέξιμο, παρ’όλα αυτά πρέπει να έχουμε κατά νου πως οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνες.

Είναι δύσκολο για τους σκύλους να ρίχνουν την θερμοκρασία τους, να δροσίζονται αφού δεν ιδρώνουν το ίδιο με τους ανθρώπους…

Λοιπόν δείτε τις 10 συμβουλές για να είστε ασφαλείς αυτό το καλοκαίρι…

  1. Ποτέ μα ποτέ μην αφήνετε τον σκύλο σας στο αυτοκίνητο

Εντάξει, σίγουρα το έχετε ξανακούσει αλλά πρέπει πάντα να είναι το πρώτο στην λίστα. Η θερμοκρασία σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο είναι κατά πολύ υψηλότερη από το περιβάλλον. Εάν έχετε δουλείες σε ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε τον σκύλο σας στο σπίτι!

2.Βεβαιωθείτε πως ο σκύλος σας είναι προστατευμένος από ψύλλους, τσιμπούρια και άλλα εξωπαράσιτα

Εάν αφήσετε τον σκύλο σας απροστάτευτο στα εξωπαράσιτα, να θυμάστε πως μπορεί να μολυνθεί από πολλές ασθένειες όπως το καλαζάρ. Επίσης μην ξεχνάτε πως όλες οι ασθένειες απ’τις οποίες κινδυνεύει ένας σκύλος μπορούν να μεταδοθούν και στον άνθρωπο επίσης!!

3.Κρατήστε τις πατούσες του σκύλου σας, δροσερές

Όταν ο ήλιος καίει οι επιφάνειες όπως η άσφαλτος ή άλλες μεταλλικές τσουρουφλάνε!!!Οπότε κρατήστε τον σκύλο σας εκτός ασφάλτου, όχι μόνο για να μην καούν οι πατούσες του αλλά γιατί θα ανεβάσει την θερμοκρασία του σώματος του με κίνδυνο θερμοπληξίας. Ο σκύλος σας πρέπει πάντα να έχει πρόσβαση σε φρέσκο νερό

4. Χαρίστε του μία πισίνα

Οι σκύλοι λατρεύουν το νερό και το υπεραγαπούν κυρίως τους ζεστούς μήνες. Το να βρέχονται τους κρατάει δροσερούς!

5. Μην υποθέτετε πως ο σκύλος σας κολυμπάει »καλά»

Επειδή οι σκύλοι ενστικτωδώς μπορούν να κολυμπάνε, δεν σημαίνει πως είναι και καλοί κολυμβητές.

6. Οι σκύλοι μπορούν να πάθουν εγκαύματα επίσης

Είτε το πιστεύετε είτε όχι οι σκύλοι μπορούν να καούν από τον ήλιο, κυρίως όσοι έχουν κοντό ή ανοιχτόχρωμο τρίχωμα! Ακριβώς όπως στους ανθρώπους έτσι και στους σκύλους, τα εγκαύματα είναι επώδυνα και μπορεί να προκαλέσουν και καρκίνο του δέρματος.

7. Παρατηρείτε το βάρος του σκύλου σας

Μετά από έναν μακρύ χειμώνα, πολλοί σκύλοι βάζουν κανένα κιλάκι…

Το καλοκαίρι είναι η τέλεια περίοδος για να αυξήσουν την άσκηση και να βελτιώσουν την γραμμή τους! Ένας σκύλος που διατηρείτε σε ένα υγιές βάρος μπορεί να βελτιώσει την μακροζωία του κατά 2-3 χρόνια!

8. Κλείστε τις μπαλκονόπορτες!

Σίγουρα θα θέλετε να δροσίζεστε και το αεράκι να διασχίζει το δωμάτιο σας αλλά σίγουρα δεν θα θέλατε να πηδήξει ο σκύλος σας από την βεράντα!

Σίγουρα εσείς ξέρετε καλύτερα τον χαρακτήρα του σκύλου σας. Αλλά να το έχετε κατά νου!

9. Εάν δεν έχετε φράχτη, δέστε τον

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος για να εξερευνήσεις νέα μέρη και να αποκτήσεις νέες εμπειρίες! Αλλά ο σκύλος σας βρίσκεται σε ένα ξένο περιβάλλον και δέχεται πολλά νέα ερεθίσματα, σίγουρα δεν θέλετε να τον χάσετε!

10. Ο σκύλος σας πρέπει πάντα να έχει πρόσβαση σε φρέσκο νερό

Οι σκύλοι διψάνε περισσότερο από εμάς όταν διψάνε…Και δεν έχουν άλλο τρόπο να ρίξουν την θερμοκρασία τους. Οπότε να τους έχετε στην σκιά όσο τον δυνατό περισσότερο και η πρόσβαση σε καθαρό φρέσκο νερό να είναι εύκολη!

Καλό καλοκαίρι…..

10 καλοκαιρινά tips για σκύλους...