Πως να ζευγαρώσεις καναρίνια

Πως να ζευγαρώσεις καναρίνια, λοιπόν,  ετοιμάσαμε αυτό το άρθρο σε απλά βήματα για να διευκολύνουμε όλους τους νέους »εκτροφείς» στον μαγικό κόσμο των καναρινιών! Τα καναρίνια είναι θαυμάσια πουλιά! Για να διαβάζετε το άρθρο μας σίγουρα συμφωνείτε! Είναι εύκολα πουλιά για να φιλοξενείτε στο σπίτι σας και χρειάζονται απλή φροντίδα. Ωστόσο ένα πράγμα για τα καναρίνια δεν είναι τόσο απλό και αυτό είναι το ζευγάρωμα τους. Χρειάζεται ένα αρχικό πλάνο, έναν σχεδιασμό, η προμήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού, συγκεκριμένα προϊόντα διατροφής και πολύ τύχη! Η αναπαραγωγή αυτών των πτηνών με τον σωστό τρόπο είναι σημαντική διότι εξασφαλίζει ένα περιβάλλον χωρίς στρες και αυτό συμβάλει σε μεγαλύτερες πιθανότητες να δώσουν απογόνους! ΒΗΜΑ 1 Αγοράστε τις απαιτούμενες προμήθειες για την αναπαραγωγή τους. Εκτός από τις βασικές προμήθειες που διαθέτετε για τα πουλιά σας, θα χρειαστείτε ένα μεγάλο κλουβί, τις λεγόμενες »ζευγαρώστρες», μία φωλιά για το θηλυκό καναρίνι για να εναποθέσει τα αυγά του, υλικό φωλιάς όπως »νήμα» για να χτίσει η κανάρα την φωλιά της. Τα πτηνά χρειάζονται φως κατά την αναπαραγωγή, φροντίστε το σημείο όπου έχετε τοποθετήσει το κλουβί τους να έχει τουλάχιστον 14 ώρες την ημέρα φως. Για να ζευγαρώσεις καναρίνια, χρησιμοποίησε τα ειδικά κλουβιά ζευγαρώματος, οι ζευγαρώστρες, επιτρέπουν πρώτα στο αρσενικό και το θηλυκό καναρίνι να εξοικειωθούν μεταξύ τους χωρίς να επιτρέπουν την επαφή μεταξύ τους. Αυτά τα κλουβιά, έχουν ένα χώρισμα στην μέση το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί. Μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε μία ήδη έτοιμη φωλιά, είναι γνωστές στο εμπόριο ως »τσόχες».

ΒΗΜΑ 2

Κρατήστε τα καναρίνια χωριστά μέχρι την ώρα της αναπαραγωγής. Εκτός από την ενεργό αναπαραγωγή, τα πουλιά πρέπει να φυλάσσονται στα κλουβιά τους.

Τα αρσενικά καναρίνια τείνουν να πολεμούν και ένα αρσενικό καναρίνι μπορεί να σκοτώσει το θηλυκό αν δεν είναι έτοιμο να γεννήσει.

Τα κλουβάκια τους βέβαια πρέπει να είναι στον ίδιο χώρο.

ΒΗΜΑ 3

Παρακολουθήστε τα σημάδια που δηλώνουν πως τα καναρίνια είναι έτοιμα για αναπαραγωγή. Η αναπαραγωγή συνήθως συμβαίνει την άνοιξη. Τα καναρίνια θέουν να αναπαραχθούν όταν η ηλιοφάνεια φτάνει τις 14 ώρες την ημέρα.  Τα αρσενικά και τα θηλυκά καναρίνια δρουν διαφορετικά όταν είναι έτοιμα για αναπαραγωγή. Τα αρσενικά καναρίνια φτάνουν σε κατάσταση αναπαραγωγική πριν τα θηλυκά καναρίνια. Όταν είναι έτοιμα για ζευγάρωμα τραγουδούν ή πιο ορθά κελαηδούν πιο δυνατά τραγούδια, κελαηδήματα.

Τα θηλυκά συνήθως φαίνεται να θέλουν να ετοιμάσουν την φωλιά τους. Το πιο σίγουρο σημάδι βέβαια είναι όταν τα γεννητικά τους όργανα είναι πιο κόκκινα και πρησμένα.

Επίσης μπορεί να σηκώνουν τις ουρές τους και να κάθονται όταν τα αρσενικά βρίσκονται κοντά.

ΒΗΜΑ 4

Τοποθετήστε τα αρσενικά και τα θηλυκά καναρίνια κοντά το ένα με το άλλο αλλά όχι στο ίδιο κλουβί.

Βάλτε τα κλουβιά τους δίπλα δίπλα ή τοποθετήστε τα στο ειδικό κλουβί ζευγαρώματος, τις ζευγαρώστρες.

Αυτό θα κάνει τα πτηνά να εξοικειωθούν μεταξύ τους και η συμπεριφορά τους θα δηλώσει αν είναι έτοιμα να ζευγαρώσουν.

ΒΗΜΑ 5

Τοποθετήστε μία φωλιά στην πλευρά του θηλυκού καναρινιού. Μόλις το θηλυκό καναρίνι αρχίσει να προσθέτει το υλικό φωλιάς στην φωλιά του , είναι ένα σημάδι πως ετοιμάζεται να ζευγαρώσει.

ζευγαρώσεις καναρίνια

ΒΗΜΑ 6

Δώστε τους μία σωστή διατροφή. Προτιμήστε τροφές με εμπλουτισμένους σπόρους, μαλακές τροφές, αυγοτροφές, ασβέστιο λίγες εβδομάδες πριν την αναπαραγωγή έως ότου ταϊστούν οι νεοσσοί.

ΒΗΜΑ 6

Όταν πια έχετε βεβαιωθεί πως τα καναρίνια είναι έτοιμα για ζευγάρωμα, τοποθετήστε τα μαζί.

Αυτό μπορεί να φανεί από ένα φιλί, απο το ότι το θηλυκό προσπαθεί να χτίσει την φωλιά του…

Αν και οι δύο είναι έτοιμοι θα αρχίζουν να φιλιούνται από τα κάγκελα του κλουβιού που τα χωρίζει.  Βάλτε τα λοιπόν στο ίδιο κλουβί.

Παρακολουθήστε για οποιαδήποτε μάχη. Εάν αρχίσουν να πολεμούν, ξεχωρίστε τα αμέσως.

Ωστόσο το ζευγάρωμα μπορεί να είναι επιθετικό. …

ΒΗΜΑ 7

ζευγαρώσεις καναρίνια

Παρακολουθήστε την αναπαραγωγική συμπεριφορά.

Αυτό όπως είπαμε θα αρχίσει όταν το θηλυκό με το αρσενικό καναρίνι ξεκινήσουν να φλερτάρουν.

…. ΒΗΜΑ 8

Ψάξτε για αυγά στη φωλιά. Το θηλυκό καναρίνι μπορεί να εναποθέσει από 2 έως 6 αυγά.

Το θηλυκό καναρίνι βγάζει ένα αυγό την ημέρα συνήθως το πρωί. Συνήθως χρειάζονται 14 ημέρες για να εκκολαφθούν οι νεοσσοί. Πρέπει να εκκολαφθούν χωρίς εξωτερική βοήθεια.

ΒΗΜΑ 9

ζευγαρώσεις καναρίνια

Κρατήστε τους νεοσσούς μαζί με το αρσενικό και θηλυκό καναρίνι έως ότου αρχίσουν να τρώνε μόνοι τους.

Αυτό συμβαίνει περίπου όταν οι νεοσσοί είναι περίπου 3 εβδομάδων.

Στην αρχή το θηλυκό μένει μαζί με τα μωρά και ο αρσενικός φέρνει το φαγητό. Στη συνέχεια αναλαμβάνει το αρσενικό την διατροφή των νεοσσών.

Όταν καταφέρουν να τρώνε μόνα τους και είναι πλήρως ανεπτυγμένα, που σημαίνει πως τα πτερύγια τους, τους επιτρέπουν να πετάνε, μπορείτε να τα μεταφέρετε σε άλλο κλουβί.	
	

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *