Οι σκύλοι χρειάζονται τα παιχνίδια διότι τους προσφέρει ψυχική υγεία, τους επιτρέπει να δαγκώνουν σωστά & αποτελούν ένα εξαιρετικό εργαλείο στην διαχείριση συμπεριφοράς. Τα παιχνίδια είναι διανοητικά και σωματικά διεγερτικά και βοηθούν στην εκπλήρωση των συναισθηματικών και σωματικών αναγκών ενός σκύλου. Παρόλο που τα σκυλιά σήμερα εκτρέφονται κυρίως ως κατοικίδια ζώα συντροφιάς, χρειάζονται κάτι ακόμη να κάνουν. Ελλείψει «δουλειάς», θα αναζητήσουν πράγματα που πρέπει να κάνουν για να καταλάβουν το χρόνο τους και να εκπληρώσουν τις ανάγκες μάσησης τους. Αν δεν θέλετε να επιλέξουν τα δικά τους παιχνίδια μασήματος, όπως οι καναπέδες, τα μαξιλάρια ήτα ρολά χαρτιού τουαλέτας, δώστε τους κατάλληλες εξόδους.

Υπάρχουν εκατοντάδες παιχνίδια σκύλων στην αγορά και πολλοί άνθρωποι γεμίζουν κουτιά παιχνιδιών για τα κατοικίδια ζώα τους. Τα παιχνίδια είναι εξαιρετικοί διανοητικοί διεγέρτες που ενθαρρύνουν το ενεργό παιχνίδι και ελαχιστοποιούν τις περιόδους πλήξης. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο καταστροφικών συμπεριφορών ή συμπεριφορών προσοχής που εκδηλώνονται στο κατοικίδιο ζώο σας. Ωστόσο, οι σκύλοι μοιάζουν πολύ με τα παιδιά και βαριούνται γρήγορα με τα παιχνίδια τους…

Όταν συμβεί αυτό, η αξία του παιχνιδιού ως πνευματική και φυσική έξοδος χάνεται. Οι εκπαιδευτές σκύλων, συστήνουν στους πελάτες να επιλέγουν έξι έως οκτώ παιχνίδια για κάθε κατοικίδιο, εξασφαλίζοντας ότι το καθένα είναι διαφορετικό σε υφή, μέγεθος και σχήμα.

Τα παιχνίδια πρέπει να διατίθενται μερικές φορές και στη συνέχεια να περιστρέφονται κάθε λίγες μέρες, έτσι ώστε το κατοικίδιο ζώο να έχει πάντα κάτι διαφορετικό για να παίξει. Τα περιστρεφόμενα παιχνίδια είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα κρατήσετε αποτελεσματικά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι υποτιμούν σε μεγάλο βαθμό τη νοημοσύνη των σκύλων και μένουν έκπληκτοι όταν διαπιστώσουν πόσο τα κατοικίδια ζώα τους απολαμβάνουν μια πρόκληση.

*Τα παιχνίδια είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διδάξετε το σκυλί σας να χαλαρώσει

*Όταν έχετε κάτι να κάνετε, δώστε & στο σκύλο σας κάτι να κάνει!

*Εάν ο σκύλος σας έχει ένα καινούργιο παιχνίδι για το οποίο δεν δείχνει ενδιαφέρον, τότε εμπλακείτε μαζί του στο παιχνίδι χρησιμοποιώντας το παιχνίδι.

Οι σκύλοι που έχουν τακτική ψυχική και σωματική διέγερση είναι οι χαρούμενοι σκύλοι, χαρούμενα σκυλιά έχουν συνήθως οι πολύ χαρούμενοι ιδιοκτήτες. Ποιος είναι έτοιμος για ένα παιχνίδι προσφοράς λοιπόν;